8 millioner besøkende deler sin sorg og støtte digitalt

Engasjement i å dele sorg på digitale kanaler er økende

8 millioner besøkende har så langt i år vist sitt engasjement i digital sorg.

Begravelsesbyråene gir pårørende og familie muligheten til å koble et dødsfall opp mot digitale løsninger hvor man tenner lys, skriver hilsen og får praktisk informasjon om begravelsen. Denne type sorgprosess kan gjøre hverdagen litt enklere for de som har mistet noen.

De fleste er i kontakt med begravelsesbyrå kanskje bare et par ganger i livet. Man er i en sårbar situasjonen og ønsker å få iverksatt prosesser som kan gjøre en vanskelig tid enklere.

Digital sorg er en slik prosess. Begravelsesbyråene tilbyr en felles, enkel plattform hvor man kan være sammen og hedre minnet om avdøde.

Denne digitale løsningen endrer muligheten for kommunikasjon for pårørende og familie.

Det å se hvordan engasjementet brer seg ved at det tennes lys, lastes opp et hjerte, skrives vakre ord om avdøde eller lastes opp et bilde, kan gjøre hverdagen litt enklere for de aller nærmeste. Det å være sammen i sorgen opplever de fleste svært positivt.

«Ved at over 8 millioner besøkende i år har engasjert seg digitalt i sorgen, bekrefter hvilken betydning digitale kanaler har for de som ønsker å vise sin heder og verdighet overfor den som har gått bort», sier Hege Bjurstedt i Adstate.

I Norge er disse digitale løsningene tilgjengelige både hos hvert enkelt begravelsesbyrå, samt også på portalen Våreminnesider.no 

I tillegg til engasjement i sorgprosessen, kan besøkere også bestille blomster til begravelsen, samt gi en donasjon eller pengegave til ønsket formål / organisasjon. 


Posted

in

by

Tags: