Hvilken stemning skaper Morten Krogvolds fotokunst på minnesidene?

Hans foto skaper en egen verdi for pårørende og familie i sorg…

Peterskirken i Roma
Peterskirken i Roma

Grunnleggeren av Adstate, Simon Hansen Elvestad, har i 20 år arbeidet for 

«å gjøre hverdagen litt enklere for dem som har mistet noen de er glad i».

Vi er ikke bare et IT-selskap som utvikler digitale løsninger. Vi har en dyp forståelse av gravferdsbransjen og pårørendes behov og likeledes kompleksiteten i dette feltet,» forteller Elvestad.

Blomsterbestilling, donasjoner og planlegging av begravelse er noen av tjenestene som helt eller delvis kan gjennomføres på nett. For 7–8 år siden ble de første digitale minnesidene skapt i Adstates system. Dette har i dag blitt til våreminnesider.no, som i dag har mer enn 12 millioner besøkere i Norge, Sverige, Danmark, Nederland og Storbritannia. Så godt som alle begravelsesbyråer i Norge har denne portalen på sine nettsider.

«Dette viser at mange pårørende finner trøst i å dele sorgen digitalt,» sier Elvestad, som også forteller at sidene blir ofte delt på sosiale kanaler.

Nå ønsker Elvestad å gjøre minnesidene enda bedre ved å gi pårørende flere muligheter til å skape stemning og sette personlig preg på minnesidene.

«Vi ser at minnesider som er oppdatert med bilder, tekst og annet innhold, brukes mer og samtidig fungerer som god støtte for pårørende. Når de nå får muligheten til å sette et personlig preg på minnesidene med Morten Krogvolds bilder, er jeg sikker på at dette vil skape en spesiell stemning på sidene,» sier Elvestad.

«Bildene er valgt med stor varsomhet. Dette er bilder som skal brukes av mennesker i sorg. Vi bearbeider sorg på forskjellige måter. Målet er å gi pårørende gode alternativer til bildeutvalget som allerede finnes på minnesidene», forklarer Elvestad, som lenge har vært svært begeistret for Krogvolds bilder.

«Han er et av de mest dedikerte og kunnskapsrike menneskene jeg vet om. Personlig synes jeg hans bilder er kunst som berører meg og tar tak i sjelen min. Vi satt sammen i flere dager for å velge ut bilder som passet til formålet. Vi har et stort ansvar – dette er bilder som skal brukes av mennesker i sorg og Morten Krogvolds sort/hvitt bilder er et godt valg for de som velger å bruke bilder som utfordrer oss i sorgprosessen», forteller Elvestad, som ser for seg et langt og godt samarbeid med Krogvold.


Posted

in

by

Tags: